Πώς θα απενεργοποιήσετε το autoplay του YouTube;

Η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο (autoplay) στο YouTube μπορεί να ‘ναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία, όμως κάποιες φορές γίνεται ενοχλητική. Πώς βγαίνει;

 
youtube-video-autplay Το auto-play στο YouTube είναι η τέλεια λειτουργία για εκείνους που θέλουν απλά να… συντονιστούν στο κορυφαίο site video streaming στο διαδίκτυο και να το αφήσουν να «κάνει παιχνίδι» μόνο του. Το auto-play στην ουσία κοπιάρει το κόνσεπτ της playlist καθώς όταν ολοκληρωθεί το βίντεο που βλέπετε, προχωράει στην αυτόματη αναπαραγωγή ενός εκ των προτεινόμενων (βλ. δεξιά). Φυσικά το autoplay δεν αποτελεί πανάκεια: ο καθένας μπορεί να έχει τους δικούς του λόγους για να το απενεργοποιήσει. Πώς όμως θα το κάνει αυτό;

 
Κατά βάση υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας πιο εύκολος από τον άλλο. Στα δεξιά του βίντεο και πάνω από τη λίστα των προτεινόμενων βίντεο, υπάρχει ένα «διακοπτάκι» από το οποίο ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε το autoplay. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό και να τελειώνετε λοιπόν.

 

autoplay-1

 
Αν πάλι θέλετε να κάνετε τις ζωές σας κομματάκι πιο δύσκολες, μπορείτε να κάνετε «κλικ» στο εικονίδιο των ρυθμίσεων στο κάτω μέρος του βίντεο. Στο μενού που θα αναδυθεί, η πρώτη επιλογή αφορά το autoplay: από εκεί το (απ)ενεργοποιείτε κατά βούληση και κάνετε τη δουλειά σας, όπως και στην πρώτη επιλογή.

 

autoplay-2

 
Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, οι προαναφερθέντες «διακόπτες» θα παραμείνουν στις θέσεις τους, οπότε αν αλλάξετε και πάλι γνώμη, ξέρετε πού να τους βρείτε.

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθέστε το δικό σας